Facultatea de Business
 
  Specializarea in business | Administrarea afacerilor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

English version
 
 
 
 
 
 
Concursul de admitere consta din teste grila de aptitudini...
detalii...
 
Continutul dosarului de admitere...
detalii...
 
La Facultatea de Administrarea Afacerilor din Universitatea Romano-Britanica, materia "Administrarea afacerilor" (business) reprezinta cheia acestei specializari.
In cadrul proiectului de administrarea afacerilor se urmareste integrarea celorlalte materii, propunandu-se o afacere "start-up" cu un capital de pornire de €100.000. Pentru acest proiect veti folosi cunostinte de drept (infiintarea societatilor comerciale), de contabilitate, de management strategic, de management financiar, de marketing in afaceri, de metode cantitative si de tehnologia informatiilor. Veti elabora un business-plan, sa convingeti o banca sa va crediteze, sa transformati bunurile in lichiditati pentru a putea sa incepeti derularea proiectului pe care l-ati gandit, analizat si elaborat.

Cele mai bune proiecte vor fi premiate intr-un mod foarte original: vor fi propuse unor investitori pentru punerea lor in practica! Si s-ar putea ca imediat dupa absolvire, sa fiti responsabili pe afacerea proiectata chiar de voi.

Cum se construieste o afacere de succes?

Daca la aceasta intrebare ar exista un raspuns simplu, toate afacerile ar fi de succes. Reusita in afaceri tine de meritul personal, iar constructia unei afaceri este rezultatul gandirii superioare si al muncii asidue.

Afacerile se construiesc mai intai in imaginatia intreprinzatorilor si apoi aceste constructii sunt transpuse in lumea reala, care este mult mai complexa decat poate imaginatia cuiva sa conceapa. O afacere este mai intai un vis si apoi un mod practic de a aborda complexitatea.

Afacerile sunt probleme multidimensionale. Constructia afacerii trebuie sa inceapa in acelasi timp pe 8 dimensiuni principale, pentru ca orice decizie pe una din aceste dimensiuni aduce schimbari ale situatiei si pe celelalte.

Din acest motiv, proiectul de administrarea afacerilor nu este un sir de etape succesive, ci trebuie abordat dupa modelul „panzei de paianjen” (figura de mai jos). Fiecare pas intr-o directie sau dimensiune trebuie corelat cu efectele sale laterale in celelalte sapte dimensiuni, iar proiectul creste ca o panza de paianjen, de la centru, acoperind treptat o suprafata cat mai mare.
sus
  © Universitatea Romano-Britanica