Facultatea de Business
 
  Calendar | Orar | Sesiune examene | Prezenta si notarea
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

English version
 
 
 
 
 
Prezenta studentilor la ore se inregistreaza electronic. Studentii au un card electronic de identitate utilizat pentru acces in salile universitatii si pentru inregistrarea electronica a prezentei.

Nota finala a fiecarei discipline va fi diminuata cu o penalizare datorata absentelor la disciplina respectiva (0,1 puncte scazute din nota finala pentru
fiecare ora de absenta la curs sau la aplicatii, si 0,2 puncte pe ora de absenta la seminariile de leadership si lucru in echipa).

Daca nota in lucrarea scrisa de examen (NLSE) este de promovare, dar datorita absentelor, nota finala rezulta sub 5, studentul nu promoveaza, dar la sesiunea urmatoare de restante, penalizarea sa datorata absentelor va fi diminuata cu (NLSE 4) puncte

Sa luam de exemplu o materie cu 2 ore de curs si 2 ore de seminar pe saptamana si un student care timp de 11 saptamani dintr-un semestru nu participa la nici o ora a materiei respective. El va acumula 0,4 puncte penalizare pe saptamana, adica 4,4 puncte penalizare. Sa presupunem ca stie foarte bine la examen si ia nota 8. Nota finala a disciplinei va fi 8 4,4 = 3,6 adica prin rotunjire 4. Examenul este picat, insa penalizarea va fi redusa cu 8 4 = 4 puncte, adica de la 4,4 la 0,4. In sesiunea urmatoare, daca ia tot 8 in examen, nota sa finala va fi de aceasta data 8 0,4 = 7,6 adica prin rotunjire 8 si studentul este declarat promovat. Cu cat nota este mai mare, cu atat penalizarile se sterg mai usor.

Desigur, pentru a-si arata adevarata valoare, un student care a promovat un examen, dar care a luat o nota finala mica din cauza penalizarii datorate absentelor, se poate prezenta in sesiunea urmatoare de restante pentru marire de nota, sustinand lucrarea de examen, fara nici un fel de punct de penalizare. Nu se percepe nici o taxa de examinare la marirea de nota.

Fiind un sistem, studentii isi evalueaza singuri riscul si oportunitatile, alegandu-si: fie sa participe la ore si sa poata promova din prima, fie sa nu participe, asumandu-si insa o promovare mai laborioasa.
   
sus
 
La Universitatea Romano-Britanica, scara de evaluare este diferita de cea a altor universitati din Romania. Sistemul de notare se bazeaza pe principiul conform caruia notele 9 si 10 sunt distinctii pentru lucrarile exceptionale, care in mod normal sunt mai putine de 10% din numarul total. Nota 8 va fi acordata unei lucrari ireprosabile, dar care nu exceleaza prin nimic.

Foile matricole eliberate de universitate vor mentiona sistemul de notare, astfel ca absolventii universitatii sa nu fie dezavantajati fata de alti absolventi datorita sistemului care noteaza in medie cu doua puncte mai putin.

Un student se poate prezenta ori de cate ori este programat un examen, pentru a promova examenul sau pentru a-si mari nota.

Nu exista nici o conditie limitativa a numarului de examene nepromovate pe parcursul anului si in sesiune.

Promovarea anului universitar se face cu toate examenele din anul precedent promovate (pana la incheierea sesiunii de reexaminare 2).

   
sus
 
Concursul de admitere consta din teste grila de aptitudini...
detalii...
 
Continutul dosarului de admitere...
detalii...
 
  © Universitatea Romano-Britanica