Facultatea de Business
 
  Bun venit | Fondator | Misiuni | Intrebari | Istoric | Investeste in tine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

English version
 
 
 
 
 
 
Concursul de admitere consta din teste grila de aptitudini...
detalii...
 
Continutul dosarului de admitere...
detalii...
Statistica spune ca unul dintre dvs, adica o persoana dintr-o clasa de 30 de elevi care vor promova bacalaureatul, va ajunge pana la sfarsitul vietii sale active milionar in dolari.

In total, 5 dintre dvs. vor ajunge candva in functii de mare raspundere, profesionisti de succes sau vor avea propriile firme si isi vor castiga foarte bine viata.
In total, 15 dintre dvs. vor termina probabil o facultate, incercand sa-si faca o viata mai buna, intelegand la un moment dat ca o viata se construieste si nu este rodul purei intamplari.

Acest lucru ii va deosebi de ultimii cinsprezece, care din pacate nu vor face mare lucru in viata, probabil isi vor intemeia o familie. Nu mai vorbim de cei care nu au mai ajuns sa termine bacalaureatul si au ramas undeva pe drum...

De ce se rateaza o viata? Cauzele sunt diverse. Unele pot fi obiective: incapacitatea intelectuala, diversele boli etc. Cele mai multe sunt insa subiective: drogurile, preocuparea excesiva pentru sex, superficialitatea, lipsa ambitiei, a unui exemplu pozitiv al parintilor, anturajul, mediul sau pur si simplu lenea si, de ce nu, societatea, cu miile de ore tentante, pierdute in fata televizorului sau a jocurilor video, in dauna organizarii mentale.

Ati ramas un pic pe ganduri? Probabil faceti parte din primii 15.

Sa ne intelegem: a fi in primii 15 nu inseamna sa deveniti brusc extrem de seriosi si sa nu va mai distrati. Nu! Distractia este sinonima cu studentia. In studentie probabil va veti gasi perechea, acestia fiind cei mai frumosi si mai lipsiti de griji reale ani ai vietii voastre de om matur. Distrati-va, distrati-va cat puteti de mult, dar nu o faceti in dauna organizarii voastre mentale, ci in dauna timpului risipit fara rost.

In Occident, cei 5 sunt oameni care postuniversitar vor face un masterat, de exemplu MBA (Master in Business Administration). Este o noua treapta de complexitate. De la o medie de 6 ore pe zi permise de lege in cadrul unei universitati normale, se trece la 10-11 ore pe zi, 6 zile pe saptamana, timp de 2 ani, frecventa obligatorie. Din cauza presiunii enorme (parinti, ambitii, societate, concurenta) aici vom intalni cea mai mare rata de suicid.

Din cei 5 care vor fi rasplatiti pentru efortul lor, doar unul va ajunge in randul celor care vor face "marile jocuri".

Cine va fi milionarul in dolari? Cine vor fi cei 5? Dar cei 15?

Acum, nimic nu este batut in cuie!
Diferentele existente intre voi acum nu sunt insurmontabile.

Ierarhia si mediile de la sfarsitul liceului au importanta, dar nu sunt definitive.
Voi sunteti singurii care veti decide!

Un sfat: in viata incercati sa ganditi. Oricat de mult.
Pastrati-va bunul simt si nu incetati niciodata sa visati.

De altfel motto-ul acestei universitati este: "Orice lucru pe lumea asta a fost mai intai un vis."


Fondator

Dl. Ionescu Dan Mihai a absolvit Facultatea de Inginerie Aerospatiala a Universitatii Politehnica din Bucuresti cu media generala 8,69, în 1990. Ulterior, a creat si a dezvoltat mai multe afaceri in domeniul distributiei de marfuri, industrie alimentara, masini agricole, agricultura, comert si servicii. Fiind convins de responsabilitatea unui om de afaceri fata de societate, a fondat în 1999 Fundatia IDM - Universitatea Româno-Britanica, organizatie non-profit destinata formarii liderilor români ai afacerilor de mâine. Este fondatorul si finantatorul universitatii. Nu este cadru didactic.
  © Universitatea Romano-Britanica