Facultatea de Business
 
  Bun venit | Fondator | Misiuni | Intrebari | Istoric | Investeste in tine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

English version
 
 
 
 
 
 
Concursul de admitere consta din teste grila de aptitudini...
detalii...
 
Continutul dosarului de admitere...
detalii...
 
Misiunea voastra
• Misiunea noastra
   
Misiunea voastra

Functia de baza a universitatii este sa educe, adica sa formeze, sa informeze si sa ofere modele de urmat in viata si in profesie.

Universitatea marcheaza trecerea de la adolescenta la maturitate, la varsta la care mintea umana se structureaza pentru tot restul vietii.

De aceea, universitatea este "trenul" pe care trebuie sa-l prinzi.

Cum te formezi si ce acumulezi intre 18 si 25 de ani reprezinta cheia succesului tau in viata. In perioada asta urci, dupa 30 de ani mergi drept si dupa 40 de ani incepi, usor, sa cobori. Conteaza foarte tare cat de mult ai apucat sa urci. Nu spune nimeni ca urcusul e partea usoara.

Cand voi veti fi in plina activitate profesionala, Romania va fi in Uniunea Europeana, cu tot ce inseamna aceasta: piata comuna a fortei de munca, uniune vamala, legislatie, contabilitate.

Veti fi, speram, cetateni ai Europei. Probabil ca veti face afaceri la Berlin, Londra sau Paris si de ce nu, la New-York sau Tokyo si veti avea misiunea de a recupera distanta care ne desparte astazi de Europa Occidentala. De seriozitatea pregatirii voastre depinde totul. O universitate romaneasca moderna trebuie sa dea absolventilor ei sansa de a rezista in aceasta concurenta.
   
Misiunea noastra

formarea unei elite profesionale romanesti
informarea la nivelul international actual
oferirea unor modele de urmat in profesie si in viata
reintroducerea starii de normalitate in invatamantul superior

Poate ar trebui sa explicam ce intelegem prin starea de normalitate. Analizand sistemul de invatamant romanesc, observam o anomalie.

Pe de-o parte, si invatamantul superior particular si cel de stat au cam aceiasi profesori, cam aceleasi discipline si cam acelasi sistem. Pe de alta parte, la stat intra studentii mai buni, pentru ca de fapt ei au parte pe gratis, cam de aceleasi servicii.

Studentii facultatilor particulare, prin faptul ca platesc niste bani pentru niste servicii care exista si gratis, au pe buna dreptate diverse pretentii: de exemplu, sa fie trecuti la examene, nu neaparat pe merit, ci pe principiul "clientul nostru, stapanul nostru".

Dorim ca invatamantul particular sa devina si in Romania treapta superioara invatamantului de stat. Dorim sa reintroducem starea de normalitate, in care un serviciu platit sa fie superior unui serviciu gratuit, printr-un sistem riguros, prin respectarea unor principii solide, prin standarde superioare in educatia studentilor.

In atingerea acestor obiective ne bazam pe profesori competenti si motivati, studenti talentati si ambitiosi (voi), o baza materiala generoasa (e vorba de bani) si pe principiiile noastre.

  © Universitatea Romano-Britanica